Увеличението на броя регистрирани  в Националния център за анализ (НЦА) на

...
Увеличението на броя регистрирани  в Националния център за анализ (НЦА) на
Коментари Харесай

БНБ казва как да разпознаем фалшиви банкноти от 100 лв.

Увеличението на броя регистрирани  в Националния център за разбор (НЦА) на Българската национална банка (БНБ) през второто тримесечие на годината се дължи на един вид неистинен банкноти, които са отпечатани двустранно на пъстър копирен уред на целулозна бяла хартия с неприятно качество на изображенията.

Това оповестяват от Българска народна банка във връзка изявления по отношение на разпространяване на неистинен банкноти от 100 лв., представени от Българска телеграфна агенция.  

Според статистиката на Българска народна банка, оповестена на 15 август на страницата й в интернет, са регистрирани и арестувани 230 неистинен банкноти с номинал 100 лв. през второто тримесечие на тази година.

От Българска народна банка изясняват, че на лявата страна на неистинските банкноти е залепено холограмно фолио, предопределено за различен артикул, на което липсват холограмните резултати като при същинските банкноти. При този вид неистинен банкноти няма реплика на други защитни детайли. 

От Българска народна банка означават, че тези банкноти могат да бъдат елементарно разпознати при инспекция на защитните детайли, оповестени на интернет страницата на Централната банка в раздел " Банкноти ".

При профилирана интервенция на чиновници на Министерството на вътрешните работи (МВР) са открити копирен уред и съпътстващи материали за производството на този вид неистинен банкноти от 100 лева Образувано е досъдебно произвеждане, осведомят от Българска народна банка.

От Българска народна банка показват, че поради метода им на произвеждане, употребяваните материали и липса на реплика на повече от една отбрана, експертите на банката смятат, че този вид неистинен банкноти от 100 лв., емисия 2018 година, не съставляват опасност за наличното парично обращение.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР